Limfa Stop

65.00 

Pojemność 15ml

LimfaStop to unikatowy żel kojący dedykowany do stosowania podczas zabiegów kosmetycznych oraz z zakresu medycyny estetycznej, w tym zabiegach polegających na mikronakłuciach takich jak popularny i stosowany powszechnie makijaż. permanentny.

Doskonale sprawdzi się także jako wyciszający plaster po zabiegu powiększania lub korekcji ust.

Opis

Żel tworzy na powierzchni skóry film hydrokoloidowy, który zabezpiecza przed utratą wody, działa niczym niewidzialny plaster. Biopolimerowa powłoka chroni przywraca ciągłość tkanki nabłonkowej. Składniki aktywne zawarte w recepturze, posiadają właściwości pobudzające i wzmacniające układ krążenia, polepszają ukrwienie, wzmacniają tkankę łączną otaczającą naczynia krwionośne, uszczelniają ściany naczyń, zwiększają ich integralność i zmniejsza ich przepuszczalność.

Zwiększają także syntezę białek, działają przeciwwirusowo i są bardzo silnymi antyoksydantami. Produkt zawiera wiele cennych oraz unikatowych związków chemicznie czynnych: ruskogenina – zwiększa odporność naczyń krwionośnych oraz redukuje uczucie pieczenia, bólu i obrzęk, kompozycja saponin, flawonoidów i proantocyjanidyn – pozytywnie wpływa na zmniejszenie widoczności krwiaków i siniaków. 

LIMFA STOP składniki aktywne:
Panax Ginseng Root Extract
Standaryzowany ekstrakt z korzenia żeń-szenia prawdziwego Panax Ginseng o gwarantowanej zawartości ginsenozydów na poziomie 8%. Żeń-szeń działa cytotoksycznie w przypadku komórek nowotworowych, zwiększa odporność i syntezę białek, działa przeciwwirusowo. Działanie: rewitalizujące, regenerujące, poprawiające ukrwienie skóry, ułatwiające odnowę skóry i włosów. Ekstrakt z korzenia żeń-szenia zawiera saponiny triterpenowe (zwane ginsenozydami) glikozydy, witaminy (B1, B2, C), proteoglikan – panaxans, aminokwasy.
Ginkgo Biloba Leaf Extract
Standaryzowany ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego Ginkgo Biloba L. o gwarantowanej zawartości flawonoidów na poziomie 24% i 6% terpenowych laktonów. Ekstrakt działa pobudzająco i wzmacniająco na układ krążenia, polepsza ukrwienie, wzmacnia system naczyń krwionośnych, jest bardzo silnym antyoksydantem. Jest stosowany głównie ze względu na wzmacnianie tkanki łącznej skóry – hamuje proces starzenia się skóry. Ekstrakt z miłorzębu japońskiego zawiera wiele cennych oraz unikatowych związków czynnych: polifenole – terpenoidy (ginkgolidy, bilobalidy), flawonoidy i ich glikozydy. Działa przeciwzapalne, zwiększanie elastyczności i jędrności skóry, flawonoidy miłorzębu zwiększają syntezę fibroblastów w ludzkiej skórze oraz zwiększają ilość kolagenu, wzmacnianie naczyń krwionośnych (szczególnie w pielęgnacji cery naczynkowej) – wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, uelastycznia je i uszczelnia, nawilżająco.
Aesculus Hippocastanum Seed Extract
Ekstrakt pozyskuje się z nasion kasztanowca ukrytych w zielonej, kolczastej osłonce. Swoje właściwości kosmetyczne ekstrakt z kasztana zawdzięcza unikalnej kompozycji saponin, flawonoidów, proantocyjanidyn, kumaryn, witamin oraz soli mineralnych. Ekstrakt z nasion kasztanowca działa przeciwzapalnie i wzmacnia naczynia krwionośne. Dzięki temu zmniejsza przepuszczalność żył i ogranicza obrzęki. Pozytywnie wpływa na zmniejszenie widoczności krwiaków i siniaków. Ekstrakt z kasztana wspomaga ochronę UV oraz zabezpiecza skórę przed negatywnym wpływem wolnych rodników. Wzmacnia naczynia krwionośne i zmniejsza obrzęki, escyna obecna w ekstrakcie z kasztana wzmacnia tkankę łączną otaczającą naczynia krwionośne. Dzięki temu uszczelnia ściany naczyń, zmniejszając ich przepuszczalność. W efekcie ekstrakty z kasztana niweluje problem opuchniętych, ciężkich nóg oraz zmniejsza widoczność naczynek krwionośnych. Niweluje wolne rodniki, flawonoidy oraz proantocyjanidyny obecne w ekstrakcie z kasztanowca wykazują silne powinowactwo do reaktywnych form, szczególnie tlenowych. Niwelują ich destrukcyjny wpływ na struktury komórkowe. Dzięki temu ekstrakt z kasztana polecany jest w kosmetykach antiaging, ale również przyspieszających gojenie ran i uszkodzeń skóry.
Ruscus Aculeatus Root Extract
Ruszczyk, Ruscus aculeatus L. to wieloletni krzew pochodzący z Azorów, obszaru śródziemnomorskiego i północno-zachodnich regionów Europy. Surowcem kosmetycznym jest kłącze ruszczyka, z którego pozyskuje się ekstrakt wodno-glicerynowy. Ekstrakt z ruszczyka to głównie bogactwo saponin oraz flawonoidów, które pozytywnie wpływają na stan naczyń krwionośnych, wzmacniając je, redukując zaczerwienienia i likwidując obrzęki. Wzmacnia naczynia krwionośne, ekstrakt z ruszczyka to główne źródło flawonoidów oraz saponin, związków odpowiedzialnych za pozytywny wpływ na przepuszczalność oraz integralność naczyń krwionośnych. Ruskogenina obecna w ekstrakcie zwiększa odporność naczyń krwionośnych redukując uczucie pieczenia, bólu, obrzęku nóg i skurczu łydek. Ekstrakt z ruszczyka polecany jest w kosmetykach stymulujących krążenie krwi. Łagodzi podrażnienia, ruskogenina obecna w ekstrakcie z ruszczyka wykazuje silne działanie przeciwzapalne. Dodatkowo hamuje ona działanie enzymu elastazy odpowiedzialnej za rozkład białka strukturalnego skóry – elastyny. Ekstrakt z ruszczyka polecany jest w kosmetykach o działaniu łagodzącym.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.